Sigurnost i zaštita podataka

Izjava o zaštiti privatnosti podataka uređuje način postupanja s Vašim osobnim podacima koji se prikupljaju i obrađuju prilikom posjeta internet stranici te primjenu kolačića (cookies) na internetskim stranicama.

Ovom Izjavom obvezujemo se da ćemo zaštiti privatnost korisnika, kupaca i posjetitelja naše Internet stranice te sigurnost osobnih podataka koji su nam dostupni putem gore navedene stranice.

Korištenjem ove Internet stranice suglasni ste s načinom prikupljanja i obrade podataka opisanim u ovoj Izjavi te pohranom i pristupom kolačićima na Vašem uređaju.

GMT Autodijelovi d.o.o. obvezuje se pružati zaštitu osobnim podacima Kupaca tako da prikuplja samo nužne, osnovne podatke o korisnicima koji su nužni za ispunjenje naših obveza; informira Korisnike o načinu korištenja prikupljenih podataka, redovito daje korisnicima mogućnost izbora o upotrebi njihovih podataka, uključujući mogućnost odluke žele li ili ne žele da se njihovo ime ukloni s lista koje se koriste za marketinške kampanje.

Osobni podatak je svaki podatak koji se odnosi na pojedinca čiji je identitet utvrđen ili se može utvrditi, izravno ili neizravno.

Registracijom na ovoj mrežnoj stranici ili pristupanjem samoj stranici Korisnik daje suglasnost da GMT Autodijelovi d.o.o. obrađuje njegove osobne podatke navedene u registracijskom obliku te podatke o narudžbama, kao i podatke dostupne u procesu plaćanja usluge i dr. podatke. Ti se podaci koriste u svrhu sklapanja i izvršenja ugovora te u svrhu upoznavanja GMT Autodijelovi d.o.o. s navikama Korisnika, kao i u informativne svrhe te svrhe promidžbe usluga i proizvoda GMT Autodijelovi d.o.o. GMT Autodijelovi d.o.o. se obvezuje čuvati privatnost osobnih podataka svih Korisnika te će s njima postupati u skladu sa Zakonom o zaštiti osobnih podataka, odnosno drugim primjenjivim propisima. Sve navedene osobne podatke GMT Autodijelovi d.o.o. ne smije neovlašteno upotrebljavati niti učiniti dostupnim trećim osobama, osim kada to poseban zakon dopušta ili je pak potrebno radi ostvarivanja ugovornih obveza.

Svi djelatnici tvrtke GMT Autodijelovi d.o.o. i poslovni partneri odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti podataka.

Vaši osobni podaci zaštićeni su u skladu s našom Politikom zaštite osobnih podataka koja osigurava adekvatnu razinu zaštite osobnih podataka u skladu s obvezama koje proizlaze iz Opće uredbe o zaštiti podataka 2016/679 (GDPR) i drugih važećih zakona vezanih uz zaštitu osobnih podataka.

Osobne podatke čuvamo toliko dugo koliko je potrebno da tražena usluga ili usluga za koju ste dali privolu bude pružena, osim ako Zakon ne propisuje drugačije. Podatke koje smo prikupili u svrhu pružanja prodajnih transakcija čuvati ćemo još 12 mjeseci od datuma zadnje transakcije u kojoj su korišteni (npr. transakcija isporuke, dostave, reklamacije i sl.). Prikupljeni podaci brišu se nakon prestanka svrhe za koju su prikupljeni, odnosno prestankom ugovornog odnosa, a podatke koji su prikupljeni zbog obrada koje se temelje na zakonskoj osnovi čuvati ćemo sukladno vremenskim ograničenjima prema zakonskim odredbama (npr. Zakon o računovodstvu).

Ova pravila odnose se samo na upotrebu i korištenje podataka koje GMT Autodijelovi prikuplja od korisnika. Druge web stranice kojima se može pristupiti putem ove web stranice imaju vlastite izjave o povjerljivosti i prikupljanju podataka te načine njihovog korištenja i objavljivanja. Stoga korisnicima preporučujemo  čitanje Izjave privatnosti svake Internet stranice kojoj pristupaju.

Imate pravo tražiti pristup vašim osobnim podacima, ispravljanje ili brisanje osobnih podataka, kao i ograničenje obrade. U mjeri u kojoj se Vaši osobni podaci obrađuju u svrhu rukovanja Vašim korisničkim računom i izvršavanjem ugovora o prodaji, imate pravo na prijenos Vaših osobnih podataka. Također, imate pravo prigovoriti obradi Vaših osobnih podataka obrađenih temeljem legitimnog interesa, kao i obrade Vaših osobnih podataka u marketinške svrhe. Ako želite ostvariti svoja prava iznad ili imate pitanja u vezi s obradom Vaših osobnih podataka, molimo da nas kontaktirate putem e-maila zastitapodataka@gmt-autodijelovi.hr ili slanjem pošte na GMT Autodijelovi d.o.o. Kovinska  4a, 10090 Zagreb s napomenom „ZA SLUŽBENIKA ZA ZAŠTITU OSOBNIH PODATAKA“

Ako imate bilo kakvih nedoumica vezanih sa vašom privatnošću, prvo nas kontaktirajte. Ako ipak smatrate da nismo s ozbiljnošću pristupili vašem prigovoru, možete to prijaviti Agenciji za zaštitu osobnih podataka.
Sve promjene u politici privatnosti u budućnosti bit će objavljene na ovoj stranici.